Ga naar de inhoud

Yoga

Namasté

Je interesse in yoga komt misschien vanuit een lichamelijk ongemak, een verlangen naar rust en ontspanning of interesse in de meer spirituele kant van yoga. Iedere intentie is goed. En iedereen is van harte welkom.

Iedere dag komen er enorm veel prikkels op je af en dat kost veel energie. Er is  nauwelijks tijd om tot rust te komen en jezelf op te laden. Soms sta je jezelf de ruimte en rust niet toe om je daadwerkelijk op jezelf af te stemmen en aandacht te geven aan jouw innerlijke wereld. Aandacht voor wat jou beweegt en wat er werkelijk toe doet.  Hatha Yoga is een proces van innerlijke bewustwording en zoveel meer dan alleen een fysiek proces. Het gaat niet over presteren maar over ervaren en voelen. Het is een samenspel van lichaam, houding, gedachten, gevoelens en de rol die de adem hierin speelt.  Het brengt je lichaam en geest samen. Niet afgeleid maar helemaal aanwezig bij en in jezelf. Signalen van je lichaam herkennen en voelen waar je teveel van jezelf vraagt en mag ontspannen of waar je jezelf meer kunt uitdagen en je kracht kunt aanspreken zonder dat je hoeft te presteren. Aanwezig zijn in aandacht bij jezelf, de ander en je omgeving. Yoga is verbinding. Wat je ervaart en ontdekt op de mat neem je mee in je dagelijks leven. Je krijgt zicht hoe je beter om kunt gaan met je energie en hoe je je gezondheid en immuunsysteem kunt verbeteren. Mogelijk helpt het je andere keuzes te maken.  

Een hatha yogales heeft  yogahoudingen, adem- en concentratieoefeningen, meditatie- en ontspanningsoefeningen. Iedereen oefent vanuit zijn eigen mogelijkheden. De les wordt altijd afgerond met een eindontspanning.  

Hatha Yoga – Prive Yoga – Yoga workshops – BedrijfsYoga – Yoga op School  –                                       Zwangerschaps Yoga – Fit na de bevalling  –  Yoga voor ouderen